Winka BV
Gagelboslaan 1A
4623AA Bergen op Zoom
info@winka.nl
0164-783 083
Openingstijden.
Maandag – Vrijdag: 09:00 / 18:00
Zaterdag: 12:00 / 16:00

Aluminium Kozijnen & Deuren

Shüco & Kömmerling

Aluminium Kozijnen & Deuren

Aluminium kozijnen: voor- en nadelen
Voordat u nieuwe kozijnen aanschaft wilt u natuurlijk goed op de hoogte zijn van de voor- en nadelen van verschillende soorten kozijnen. Hieronder vindt u de voor- en nadelen van aluminium kozijnen. In een ander artikel vergelijken we aluminium versus hout en aluminium versus kunststof en benadrukken we de unieke combinatie van aluminium en kunststof.

Voordelen aluminium kozijnen
Aluminium kozijnen hebben verschillende voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld stalen kozijnen.

Aluminium kozijnen isoleren goed
Aluminium isoleert beter dan hout, maar slechter dan kunststof. Bij aluminium kozijnen bepaald de u-waarde de mate van isolatie: de mate waarin warmte of kou wordt doorgelaten. Hoe lager de u-waarde, hoe beter de isolatie.

Nemen geen vocht op
Aluminium kozijnen nemen geen vocht op. Hierdoor roesten of rotten ze niet.

Aluminium kozijnen zijn stevig
Van nature is aluminium niet vatbaar voor UV-straling. Daarbij krijgen ze tijdens de productie nog eens een extra beschermende laag mee, waardoor ze nog steviger zijn. Zo vervormen ze niet en zijn ze niet vatbaar voor weersinvloeden, zoals warmte en kou.

Eenvoudig in onderhoud
Je hoeft aluminium kozijnen niet om de paar jaar te verven en maakt ze gemakkelijk schoon tijdens het ramen lappen. Aluminium trekt geen vuil aan, omdat het niet elektrostatisch is. Daarom is grondige schoonmaak niet regelmatig nodig.

Duurzaam
Het aanbod aluminium in de aardbodem is onuitputtelijk en herbruikbaar. Je kunt aluminium kozijnen demonteren. Dit maakt het zowel duurzaam als milieuvriendelijk, want het aluminium is 100% herbruikbaar.

Makkelijk te repareren
Reparatie van aluminium kozijnen is eenvoudig. Om krassen te voorkomen, is het verstandig om uw kozijnen te waxen. Als er toch krassen of deuken in zitten, is dit gemakkelijk te verhelpen met schuren of polijsten.

Nadelen aluminium kozijnen
Ieder voordeel heeft zijn nadeel. Zo ook aluminium. Gelukkig in de technologie inmiddels zover dat we veel van deze nadelen kunnen omtoveren in voordelen.

Mag niet in direct contact staat met bepaalde grondstoffen
Dit zijn koper, lood, kalk, cement, hout en staal, uitgezonderd roestvrij staal. De oplossing is het plaatsen van beschermingslagen.

Verven is niet mogelijk
Verf hecht niet aan aluminium. De kleur die u kiest is dus de kleur die blijvend is. Dit houdt wel in dat u uw kozijnen niet meer hoeft te verven.

Hoge aanschafkosten
Ja, de aanschafkosten zijn aan de hoge kant. Hoger dan bijvoorbeeld hout. De onderhoudskosten zijn echter veel minder. U heeft bijvoorbeeld geen kosten voor verf of voor een schilder.

Uniek: aluminium kozijnen met kunststof basis
Knipping levert kozijnen met een kunststof basis en schaaldelen van aluminium. Deze combinatie brengt alle voordelen van kunststof en alle voordelen van aluminium samen. Enkele voordelen:

  • Uitstekend isolerend dankzij kunststof basis
  • Enorm stevig en inbraakveilig dankzij aluminium schaaldelen
  • Leverbaar in iedere gewenste kleur (keuze uit meer dan 220 RAL-kleuren)

Let’s talk

Gratis advies

Maak nu een afspraak voor advies bij u thuis. Gratis en vrijblijvend. U bepaalt zelf wanneer en hoe laat. Ook buiten kantooruren.

Deze website maakt gebruik van cookies om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.