Winka BV
Gagelboslaan 1A
4623AA Bergen op Zoom
info@winka.nl
0164-783 083
Openingstijden.
Maandag – Vrijdag: 09:00 / 18:00
Zaterdag: 12:00 / 16:00

FAQ

Vragen die we vaker krijgen

Ik wil graag de kozijnen met houtnerf, kan dat?

Ja hoor, dat kan. Als u de kozijnen met houtnerf wilt, kunt u dit appart aangeven.

Zijn er ook kunststof kozijnen in de kleur grachtengordel groen?

Ja, kunststof kozijnen zijn praktisch in elke kleur te verkrijgen.

Het model van mijn bestaande kozijn staat er niet bij. Kan ik ook afwijkende modellen bestellen?

Ja. Als het model van uw bestaande kozijn er niet tussen staat, kunt u contact met ons opnemen of een mail sturen met het door u getekend model. U krijgt dan zo spoedig mogelijk een offerte.

Hoe zit het met garantie?

Er zit standaard tien jaar garantie op de kunststof kozijnen en glas. Op beslag zit standaard vijf jaar garantie. Als de kunststof kozijnen door ons worden geplaatst, zit er ook garantie op de montage.

In welke richting kan een draai-kiepraam het beste draaien?

Normaal adviseren wij altijd het raam of de deur naar een muur te laten draaien. Als dit niet uitmaakt, kijken wij altijd of u links- of rechtshandig bent. Voor optimaal bedieningsgemak adviseren wij rechtshandigen de kruk links te zetten. En andersom.

Draaien de deuren altijd naar binnen open?

Nee, dat hoeft niet. Zo draaien achterdeuren meestal naar buiten open. Wilt u naar buiten draaiende deuren, dan is dit geen probleem.

Hoe lang is de levertijd van kunststof kozijnen?

De levertijd (aan Winka kozijnen) van af de fabriek bedraagt ca. 8-10 weken na ontvangst van een aanbetaling. De levertijd is afhankelijk van type kozijnen, kleuren en aantallen.

Waarom moet ik kunststof kozijnen kiezen?

Kunststof kozijnen hebben minder onderhoud nodig dan kozijnen van hout of aluminium en hoeven niet geschilderd te worden. Daarnaast isoleren kunststof kozijnen beter, hebben goede geluidsisolatie, lange levensduur en geen houtrot. Kunststof kozijnen zijn brandvertragend. En natuurlijk zeer prijsvriendelijk! Kunststof kozijnen zijn goedkoper dan houten en aluminium kozijnen.

Wat is het verschil tussen een hefschuifpui en een schuifkieppui?

Bij een hefschuifpui draait u aan de binnenkant een hendel om, waarna u het schuifdeel van de hefschuifpui eenvoudig opent. De hefschuifpui is een erg degelijke kunststof schuifpui die tegen een stootje kan. Bij een schuifkieppui kiept u het schuifdeel naar binnen, om het vervolgens opzij te bewegen. Deze beweging is wat moeilijker. Het voordeel is dat het schuifdeel ook in een kiepstand kan worden gezet en dit type kunststof schuifpui is goedkoper.

Welke vormen kunststof kozijnen zijn leverbaar?

Alle vormen zijn eigenlijk mogelijk, ronde of driehoekige kunststof kozijnen. Bij afwijking van de standaard vormen van kozijnen zijn de kosten dan wel hoger.

Kunststof & Aluminium veiligheid & stabiliteit

Kunststof kozijnen kunnen met staal worden versterkt en zijn erg veilig.
Aluminium kozijnen zijn zeer veilig en ook geschikt voor grotere oppervlakken.

Termische isolatie

Met kunststof zijn hoge isolatiewaardes tot 0.98Wm2K te bereiken (lager = beter).
Met aluminium zijn hoge isolatiewaardes tot 0.98Wm2K te bereiken (lager = beter).

Geluidsisolatie

Voornamelijk afhankelijk van het glazenpakket. Met name triple glas geeft de hoogste geluidsisolatie bij kunststof kozijnen.
Voornamelijk afhankelijk van het glazenpakket. Met name triple glas geeft de hoogste geluidsisolatie bij aluminium kozijnen.

Deze website maakt gebruik van cookies om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.